Wij wijzen de weg, via bewonersplein

Raakt u verdwaald in het woud van zorg- en hulpverleners? Wij wijzen de weg.
Burenhulp Nisseroi, digitale Sociale Wegwijzer en SamSam zijn er voor de bewoners van Nistelrode. Zoals iedereen weet wordt de laatste tijd steeds meer gesproken over de ‘noodzaak tot meer zelfredzaamheid’. Burenhulp Nisseroi, SamSam en de Sociale WegWijzer zijn hierbij de perfecte ondersteuning. Hier vind u de digitale Sociale Wegwijzer, SamSam.

Burenhulp Nisseroi heeft nu het eerste jaar doorlopen en meer bekendheid gekregen. Tevens hebben we al wat vragen gekregen van de bewoners uit Nistelrode die een probleem hadden en niet wisten waar ze hiermee naar toe moesten.
Enkele voorbeelden hiervan zijn; zorgen voor scootmobiel, parkeergelegenheid gehandicapten, hulp bij huishouding, vervoer naar ziekenhuis, vluchtelingen die wegwijs gemaakt moesten worden enz.
Ook hebben we een thema bijeenkomst in ons dorp georganiseerd over ‘alcohol & drugs’. In de toekomst zullen er nog meer onderwerpen aan bod komen. Wij willen hiermee verder en hopen dat de digitale Sociale Wegwijzer en SamSam voor onze inwoners een aanvulling zijn.

Wat betekent de Sociale Wegwijzer;
Hierop is actuele informatie over zorg en welzijn van de vrijwilligers- en professionele organisaties te vinden. In samenwerking met ONS Welzijn en het burgerinitiatief Burenhulp Nisseroi is de Sociale Wegwijzer samengesteld en wordt deze onderhouden.

SamSam is een digitale marktplaats op het terrein van zorg en welzijn. Hiermee kunnen, door het plaatsen van een gratis advertentie, vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht.
Met SamSam kunnen diensten online worden gevraagd en aangeboden, door jong en oud.
Het kan over allerlei onderwerpen gaan, bv klussen, vervoersmogelijkheden, zoeken van gezelschap, fietsmaatje, kookmaatje.

Kijk voor meer informatie en inlichtingen: info@burenhulpnisseroi.nl – 0412-744111
nistelrode.bewonersplein.nl (half oktober online)